L’assetjament escolar és un problema seriós que preocupa a moltes famílies. Identificar-lo a temps pot ser clau per gestionar-lo correctament i involucrar a tots els agents necessaris per a posar-hi remei. Però, com podem identificar-lo? Quines són les senyals, a vegades no massa evidents, que ens poden donar indicar algun problema?

En primer lloc, fixa’t en els canvis en el comportament del teu fill. Si el teu fill o filla solia ser feliç i alegre, però ara sembla trist/a i/o deprimit/da, això podria ser un senyal d’assetjament. També pot ser que el teu fill/a estigui més irritat/da, frustrat/da o enfadat/da que abans.

En segon lloc, estigues atent a qualsevol canvi en el seu rendiment escolar. Si el/la teu/teva fill/a ha baixat el seu rendiment escolar, podria ser un altre senyal. També presta atenció si el teu fill es nega a anar a l’escola o si es queixa de dolors físics o emocionals.

En tercer lloc, observa com es relaciona el/la teu/teva fill/a amb els seus companys. Si abans tenia amistats i ara sembla que està aïllat/da, pot ser que estigui patint assetjament. També és important escoltar si es queixa de burla, insult, exclusió o intimidació per part dels altres estudiants.

En resum, si observes aquests canvis en el comportament del teu fill/a, és possible que estigui patint assetjament escolar. Recorda que és important prendre accions immediates per ajudar a protegir el seu benestar emocional i psicològic. Parla amb els seus professor(e)s per prendre les mesures adequades!