FAQS per a usuaris

Com funciona Enment?

És un procés molt senzill: només has de d'omplir el formulari i se t'assignarà un/a terapeuta que s'adapti a les dades que ens proporcionis sobre tu. Amb aquesta informació, seleccionarem al/la candidat/da ideal, es posarà en contacte amb tu i, si així ho decidiu, podràs fer la primera sessió amb ell/a.

Hi ha un primer contacte abans començar les sessions?

El primer contacte és gratuït. Aquest primer contacte no és una sessió sencera, sinó que és una trucada breu, enfocada en realitzar una primera valoració, marcar les pautes generals de les futures sessions i valorar conjuntament el pla més adequat. Quan se t'hagi assignat el/la terapeuta que més s'adapti al que necessites, les sessions tindran un preu de 35 €.

Les sessions, les trucades i les videotrucades es graven?

No. La privacitat és clau per a donar espais de confiança i seguretat tant als usuaris com als terapeutes. Res del que es  parli o s'escrigui quedarà registrat de cap manera.

Quin tipus de psicoteràpies podem trobar a Enment?

La nostra intenció és acompanyar a les persones en situacions complicades o moments delicats de la seva vida. En aquest sentit, i encara que els psicòlegs que treballen amb nosaltres tenen especialitzacions variades i existeixen tot tipus de teràpies, apostem principalment per enfocaments sistèmics, humanistes, cognitius-conductuals, TREC i similars. Des de la nostra cooperativa, apostem per una psicologia propera i despatologitzada, on acompanyem i ajudem als nostres usuaris a estar en sintonia amb sí mateixos i amb el seu entorn per a gaudir de la màxima qualitat de vida.

Com triem els/les terapeutes més adequats/des per a tu?

Dependrà de les teves preferències i necessitats. Es tindrà en compte el motiu de la teva consulta, les teves preferències respecte a gènere, edat, enfocament clínic o altres aspectes similars sobre el/la psicòleg/a que cerques. D'entre els/les terapeutes treballant amb Enment, es seleccionarà la persona que més s'adeqüi a tu.

Quant temps dura cada sessió terapèutica?

Les videotrucades poden durar fins a una hora. Quant a les trucades telefòniques, en cas de voler realitzar-les, es disposa d'una hora setmanal que es reparteix al llarg de la setmana de la forma que convinguis amb el teu terapeuta.

Com funciona el sistema de pagament?

Una vegada la primera sessió queda confirmada, podràs pagar la quantitat corresponent accedint al següent enllaç. Les següents sessions es cobraran de manera automàtica a final de cada mes per tal que no te n'hagis de preocupar.

Si no pots assistir a una sessió, has de contactar amb el/la terapeuta i informar-li per tal de canviar de data i hora conjuntament. En tal cas, has d'avisar amb més de 24 hores d'antelació. En cas contrari, la sessió consta com a no-presentat i es cobraria l'import sencer igualment.

Només es treballa online?

Des de la nostra cooperativa ens esforcem per fer les sessions de la forma més eficaç possible. Donem eines i habilitem la plataforma per a realitzar teràpia en línia, així podem mantenir els nostres compromisos d'accessibilitat i preu.

De totes maneres, a vegades és possible que es requereixi alguna sessió presencial, en aquests casos, es tractarà d'arribar a un acord entre tu i el teu terapeuta per a realitzar-la

FAQS sobre la cooperativa

”Què haig de fer per a accedir a les ofertes de treball de la cooperativa?

Només els terapeutes que siguin socis de la cooperativa tindran accés al portal d’ofertes. Per a tenir més informació sobre els avantatges de fer-te soci, punxa aquí.

En cas de voler formar part de l’equip a través d’algun altre lloc, sempre pots posar-te en contacte amb Enment i consultar-nos via email: info@enment.cat

Quina és l’aportació de capital necessària per a ser soci/a?

Per ser soci/a d’una cooperativa, cal aportar la part corresponent al capital social. La quantitat a abonar dependrà del tipus de soci/a que es vulgui ser: soci/a treballador/a, soci/a col·laborador/a o un altre tipus de soci/a. Per conèixer l’aportació que hauries de fer posa’t en contacte amb nosaltres, explica’ns quin tipus de soci/a t’agradaria ser i t’explicarem els requisits i condicions que suposaria.

Haig de ser autònom/a per a fer-me soci/a?

No necessàriament. Dependrà del tipus de soci/a que vulguis ser. En qualsevol cas, t’animem que contactis amb nosaltres i ens exposis els teus dubtes i et contestarem el més aviat possible.

Les sessions són sempre en línia?
online?

Depèn de tu. Nosaltres oferim la cobertura, les plataformes i eines necessàries per a realitzar sessions telemàtiques. De totes maneres, si acordes amb l’usuari la possibilitat de veure-us presencialment, no posarem cap problema ni condició addicional.

Què s’ha de fer per a ser soci?

Abans de res, has de pre-inscriure’t. Una vegada registrat, ens posarem en contacte amb tu per a confirmar que compleixes amb els requisits i explicar-te els detalls de la cooperativa i el nostre funcionament. Si encara estàs interessat/da a formar part, només hauràs de completar la inscripció oficial, aportar la quantitat pertinent al capital social de la cooperativa, i passaràs a ser soci/a de la nostra organització.

Què implica fer-se soci/a?

Tindràs accés a un gran nombre d’ofertes laborals internes, així com formacions i tallers. També podràs formar part de la presa de decisions i direcció estratègica de la cooperativa. Finalment, entraràs en el sistema de pagament que garanteix que els teus usuaris pagaran menys per les seves sessions alhora que tu cobraràs una quantitat digna pel teu treball.

Quin volum de treball significa estar en la cooperativa?

La càrrega laboral s’estableix en funció del que cada terapeuta acordi amb la resta de membres de la cooperativa. Depenent de la teva disponibilitat i la demanda de la cooperativa, es buscaria un acord que s’adapti tant a les teves necessitats com a les circumstàncies en què es trobi la cooperativa.