Si bé les tecnologies són una part integral de la nostra vida quotidiana, però també poden arribar a ser addictives i suposar un problema. Si tens dubtes sobre si tu o algú al teu voltant està fent un ús excessiu de les tecnologies, aquí tens algunes senyals a tenir en compte:

En primer lloc, si passes més temps en el teu telèfon o dispositiu que fent altres activitats que abans gaudies, com llegir, fer esport o passar temps amb amics i família, això podria ser una indicació que n’estàs fent un ús excessiu.

En segon lloc, si et resulta difícil deixar el teu telèfon o dispositiu durant un període prolongat de temps o et sents ansiós o inquiet quan ho fas, això també podria ser una senyal d’alerta.

En tercer lloc, si consideres que el teu ús de la tecnologia està afectant la teva salut mental i física, com ara problemes per dormir, estrès o dolor físic, això també podria ser una indicació que estàs utilitzant excessivament les tecnologies.

En resum, si reconeixes alguna d’aquestes senyals en el teu comportament, podríes valorar establir alguns límits més saludables en la teva vida digital. Una bona manera de fer-ho és dedicar temps diari a activitats que no estiguin relacionades amb les tecnologies, com ara fer esport o quedar amb gent, o intentar limitar el temps que passes en el teu telèfon o dispositiu. Amb el temps, podràs aconseguir un equilibri més saludable en el teu ús de la tecnologia i millorar el teu benestar general.