Aquesta setmana ha sortit publicat al diari The Guardian una interessant entrevista a una psicòloga on exposava una reflexió. “Sovint em trobo davant el dilema de o bé ajudar a una persona a adaptar-se a un context social que és el que li està generant, en última instància, el problema, o bé li dic que la solució està fora del nostre abast i que tot el que poguem fer està fora del nostre abast”.

Canviar o reaprendre la forma de relacionar-nos amb l’entorn és una de les tasques principals dels i les psicòlogues, i és clau per a que tots plegats desenvolupem rutines, pensaments i visions del que ens envolta i de nosaltres mateixos el més sanes possibles. No obstant, l’elefant a l’habitació és una societat i les seves dinàmiques que promouen, faciliten i fan inevitables l’aparició en algun moment o altre de problemes personals, acadèmics o professionals. 

Quina és doncs la solució? Canviar la persona o el seu entorn? La resposta és tant senzilla de respondre com complicada d’assolir: s’han de canviar les dues. Aprendre com som, coneixer-nos a nosaltres, conèixer el nostre entorn, saber llegir què ens fa bé i què ens fa malament… són habilitats bàsiques per poder començar a fer els canvis necessaris en allò que ens envolta per crear un ambient el més amable, favorable i positiu per nosaltres mateixos.

Si teniu curiositat per llegir l’entrevista, us deixem l’enllaç aquí.